VAD GÖR MAN NÄR MAN INTE HAR NÅGONTING ATT HA PÅ SIG?!
 Imorgon är det min premiär på Stockholm Fashion Week (!). Min modevisningsoskuld kommer tas och jag är så jäkla redo!
Jag har vetat om att jag ska dit i lite över en vecka nu, och ni kan ju tänka er hur många outfits jag har gått igenom i min skalle. Klänning? Klackar? Brallor? Kjol? Höstigt? Sensommar feeling? Osv.
 
Ni känner säkert igen er.
Ni vet när man står där och stirrar in i garderoben på alla plagg som känns som tusentals, och man har ändå absolut INGENTING att ha på sig! Man provar det ena plagget efter det andra, testar att mixa och matcha men ingenting känns bra.
Det värsta är när det går så långt att man plötsligt förvandlas till ett geni (tror man!) och drar fram dom där ursnygga brallorna som ligger längst in i garderoben. Okej jag hade på mig dom här byxorna för fem år sedan men dom är ju supersnygga fortfarande! Och sen när man försöker dra på sig brallorna, ja då inser man att dom är för små, och då brister man ut i gråt för att man har blivit tjock.

Tjock har man inte blivit, kom ihåg att du hade på dig byxorna för fem år sedan, och din kropp förändras hela tiden!
Så hur gör man för att slippa dom här katastrofdagarna?
Först och främst, släpp allt.
Börja gråta om du vill det, skitsamma. Du behövde förmodligen gråta. Det kan bero på vad som helst, egentligen är det inte så att du inte har någonting att ha på dig, utan egentligen handlar det om något underliggande som ligger och trycker. Är du stressad över någonting? Har du pms? Är du trött? Har du haft en tung dag? Kanske en tung period? Skitsamma varför du börjar gråta, det är inte viktigt. Utan det viktiga är att du låter dig gråta, det är ju lika naturligt som att skratta!
 
När du sen känner dig färdiggråten, då kan du alltid ta några djupa andetag, ett glas vatten, och sen är det inte svårare än att du klär på dig någonting du känner dig bekväm i.
Ofta har man ju den där tröjan som man alltid känner sig bekväm och fin i, eller dom där favoritbyxorna som är formade precis efter dig och sitter som ett smäck för att du har använt dom så mycket, eller en favoritklänning som gör att du känner dig extra härlig.
Det spelar ingen roll att du har burit klänningen de två senaste dagarna, eller att du hade den där toppen förra gången du träffade just dom där personerna du ska träffa ikväll. Ingen bryr sig!  
 Om du känner dig bekväm och härlig så kommer alla andra tycka att du är det också.
Gör det inte mer invecklat än vad det redan är.
Tycker du sedan att du ändå känner dig för jäkla tråkig, ja men ta på dig något fräsigt halsband kanske? Eller testa att sätta upp håret istället för att ha det utsläppt och sätt i ett par roliga örhängen.
Det är inte svårare än så.
Och vill du inte göra det, nej då tycker jag du ska klä på dig exakt det du känner dig bekväm och fräsig i, ställ dig i spegeln och säg till dig själv att du är så jäkla bra.
Som sagt, gör det inte svårare än vad det är, och helt ärligt så bryr sig folk inte lika mycket om dig som du tror. Dom har lika fullt upp med att stirra sig blinda i sina egna garderober!
 
 
Och nej, jag är inte riktigt klar med min outfit till imorgon, men jag kommer inte gråta över det!
 
Puss!
 
Anonym

Fantastiskt bra formulerat och du är så duktig på att skriva och få fram alla tankar👌

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like